Kimi wa pet 1x08

2013.09.22. 09:17 lapishun

A Kimi wa pet újabb meglepetésekkel szolgál. Részről-részre tör fel bennem a gondolat, hogy jó ez így? Valóban tényleges probléma az, amiről a sorozat szól? Vagy ez a groteszk érzelmi viszony csak egyfajta társadalom kritika?

kimi_wa_pet_02.jpgMiről is van szó? Adott a nő, aki nem bízik sem magában sem az emberekben, így háziállatként egy fiatal fiút tart. A kutyaként kezelt fiút következmények nélkül szeretgetheti, gondoskodhat róla, babusgathatja, hisz egy kiskedvenc nem él sosem vissza a gazdája bizalmával, feltétel nélkül szereti azt. Igen ám, de itt egy érző emberről van szó, aki benne van ebben a játékban, s bár a megaláztatásról nincs szó, mégis sok-sok csalódást és negatív érzelmet kell elviselnie a "gazdája" mellett.

Mondhatnám, hogy a gyors technikai fejlődés okozta társadalmi, szociális zavarokra próbálnak rávilágítani ezzel, miszerint az erős, emancipált nők helyzete igen nehéz, s az emberek többsége nem képes összeegyeztetni őket a tradicionális értékekkel. De valahogy ott bújkál bennem a kisördög, ami bizony azt mondja, hogy ezt a helyzetet komolyan is kell venni, itt valóban két (három) ember életéről van szó, akik egy fura szerelmi háromszögbe kerülnek bele. Vajon tényleg azon kell-e gondolkodnia a nézőnek, hogy az enyhén(?) beteges kapcsolat, amiben teljes nyíltsággal működik minden, vagy az igazi nagybetűs szerelem az álom pasival (ahol bizony csak a felszíni szerepek működnek, a nyíltság nem fellelhető) legyen-e a befutó. Nos én nem tudom, valamikor a negyedik rész tájékán elfogott a késztetés, hogy odaszaladjak és erősen megrázzam Momot és a gazdiját, miszerint "EZ ÍGY NEM HELYES!".

A készítők végülis elérik a célukat, a sorozat odaragasztja a nézőt, hisz kíváncsi a végkifejletre, ám szurkolni picit nehéz bármelyik irányba is, hisz egyik út sem tökéletes, bár így-úgy mindkettő járható.

kimi_wa_pet_03.jpgAkárhogy is... A japán Tom Selleck feltünése jelentik nálam a sorozat legvidámabb perceit, aki hepciás kis bajuszkájával, hawaii mintás ingével teljesen Magnum-ra emlékeztet, miközben jobbnál-jobb tanáccsal látja el a főszereplőt az élet dolgairól.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jdorama.blog.hu/api/trackback/id/tr655527644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása