Kimi wa pet 1x01

2013.09.21. 13:34 lapishun

Sikeres vagy. Elértél mindent, amit lehetett. Egy nagy vállalat külügyi osztályán dolgozol. Nagyszerű lakásod van, a pasid rajong érted. Minden adott, hogy boldog légy. De miért nem vagy az? Miért vagy hideg és zárkózott? Miért nem osztod meg az érzéseidet még a barátoddal sem? Miért tart mindenki egy munkamániás rideg nőnek?

A pasidnak kisebbség kimplexusa van miattad, hisz nem elég, hogy jobban keresel nála, de még magasabb is vagy tőle. Megcsal, ráadásul teherbe ejti a másik nőt, így el is hagy. De nem tudsz sírni, nem tudsz bánkódni, hidegen hagy az egész. Nem érdekel, ha egy rossz pillanatodban kivered a főnököd fogát és emiatt áthelyeznek.

Aztán egy nap egy ócska dobozt találsz a házad előtt, benne egy összevert tinivel. Nem hagyhatod ott, nem húzná ki az éjszakát az esőben. Beviszed, bekötözöd, betakargatod..... Gyerekkorod kedvencére emlékeztet, a kutyádra, Momora...  Miért ne tarthatnád meg ezt a fiút? Miért ne lehetne a háziállatod?

kimi_wa_pet_01.jpgEzzel a felütéssel indul a Kimi wa pet. Nem szokványos, az egyszer biztos. A nőt alakító Koyuki és a tinit játszó Matsumoto Jun között első pillanattól kezdve meg van egyfajta különös kémia, ami miatt az érzéki és a baráti száll rögtön kusza összefonódásnak indul. Momo valóban kutyaszerű, pajkos, aggódó, ragaszkodó, élvezet kettőjüket nézni.

Persze idővel felsejlik a háttérben meghúzódó dráma is, hogy miért kényszerül egy tehetséges fiatal elmenekülni az élete elől, ki lehet a rejtélyes idegen, aki követi őt...

Bármi következzék is a folytatásban, már az első rész előrevetíti a karakterek fejlődését, s látszik, hogy nem egy stagnáló, önmagába visszaforduló manga adaptációval van dolgunk.

Zoamelgustar (Sekai FanSubs) munkáját külön dícséret illeti, jól eltalált, gördülékeny fordítása tovább növeli a sorozat fogyaszthatóságát.

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték romantika jdorama Koyuki Matsumoto Jun

A bejegyzés trackback címe:

https://jdorama.blog.hu/api/trackback/id/tr595527327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása