Zenkai Girl

2013.09.21. 11:26 lapishun

A Zenkai Girl egyike azon kevés doramaknak, ami bátran ajánlható az ázsia sorozatokat nem ismerő, esetleg azoktól idegenkedő számára is. Középpontban a szerelem, a gyereknevelés és a mindennapi élet nehézségei állnak.
zenkai_girl_05.jpg
A történet szerint Ayukawa Wakaba már gyerekkorában megismerte a társdalom szívtelenségét. Nincstelen édesapjával nevelkedett, így szegénysége, kivételes tehetsége a matematikában, megtörhetetlen küzdeni akarása nem tette népszerű gyerekké. Kemény iskolai évet letudva sikeres ügyvédként szeretne gazdag üzletasszonnyá válni, s egy jóképű AAA+ kategóriás férjet találni magának. Ügyvédbojtárként fel is veszik egy céghez, amit egy szigorúságáról híres üzletasszony vezet. Első napján kiderül, hogy jogi feladatok helyett bébicsőszként alkalmazzák, a főnökasszonya 5 éves kislányát kell oviba hordania, s esténként vigyázni rá. Így ismerkedik meg egy számára életidegen helyzetben élő férfival és kisfiával.
Ebből a faramuci helyzetből indul a karrierista, becsvágyó lány története, aki hamarosan átéli élete első csókját, megtapasztalja a szerelmet, megtanulja mi az a felelősség, milyen egy gyerekről gondoskodni, s felismeri saját korlátjait, érzéseit.

A sorozat az élet sok helyéről merít. Munkahely, otthon, baráti kör, mind-mind a társasági élet színhelyei, s mégis mindenhol lehetünk magányosak. Ayukawa a saját bőrén tapasztalja meg, milyen az, amikor az ábrándjaitól merőben különböző élethelyzetekbe csöppen, milyen nem várt emberi reakciókat kap és ad ő maga is.

zenkai_girl_02.jpgAz Ayukawat alakító Aragaki Yui remekül játssza a néha tanácstalanul az érzéseivel küzdő lányt. Mosolya, könnyei bármelyikünkké lehetnének olyan természetesek. Yamada Shotat Nishikido Ryo alakítja, aki a becsületesség mintaképe, ám ő sem mentes a gyengeségektől, így lesz igazán emberi. A mellékszereplők között akad a hagyományosan túljátszott, erőltetett karakter is, de mindegyik helyén való, s ha groteszkül is, de jól mutatják be a különböző élethelyzetekkel küzdő figurákat. Mindenképp kiemelendők a gyerekszínészek. Imádni valóak egytől-egyig mind. Szerencsére ritkán adnak a szájukba oda nem illő mondatokat, így megmaradhatnak szerepükben is gyereknek. Az óvodás jelenetek roppant mód aranyosak, s általuk kicsit betekintést nyerünk a japán gyerekek mindennapjaiba is.

Ajánlás: Erősen ajánlott mindenkinek, nem csak a dorama rajongóknak. Csupa szerethető karakter, kellemes színészi játék, élvezetes történet.

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték romantika Nishikido Ryo jdorama Aragaki Yui

A bejegyzés trackback címe:

https://jdorama.blog.hu/api/trackback/id/tr25527037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása